maandag 30 mei 2011

Ikea Bin Ladenkast uit assortiment gehaald

Na twintig jaar deel te hebben uitgemaakt van het vaste assortiment naast de Billy en de Boris valt nu definitief het doek voor de Bin ladenkastenserie van Ikea. Het internationale meubelmerk ziet problemen in de associatie bij de naam van de kast. “In het Peruaans betekent ‘bin’ prullenbak. Die associatie blijft op een bepaald moment aan zo’n product kleven”, licht Hoofd Opbergartikelen Jurgen Stromborg toe.


Al meerdere malen werd Ikea gewezen op de benaming van de Bin ladenkast. Zo werd de Bin-serie in 2001 al genadeloos op de hak genomen door cabaretier Youp van ’t Hek. Youp, een fervent tegenstander van Ikea-meubilair, noemde de kast ‘een klein uitgevallen hardboard vuilstortplaats’. Toch duurde het nog tien jaar voordat Ikea de knoop doorhakte. Stromborg: “Dat de kastenserie gretig aftrek vond onder bepaalde radicale bevolkingsgroepen was natuurlijk ook al jaren geen geheim meer. Al hebben we na diepgaand onderzoek nog steeds niet kunnen vaststellen waar dit vandaan kwam.”

De Bin ladenkastenserie maakt in juni plaats voor de klassiekere, eikenhouten Himmler-collectie. “Ik ben blij dat we deze stap gezet hebben”, aldus Stromborg. “We zijn er zeker van dat we hiermee nog twintig jaar doorkunnen.”

Related post



Geen opmerkingen:

Een reactie posten