zaterdag 28 mei 2011

Bill Clinton spreekt vandaag in het Friese dorpje Achlum 28 mei 2011

(Novum) - In het Friese dorp Achlum is zaterdagochtend de Conventie van Achlum begonnen, waarop voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton aan het einde van de dag een toespraak houdt. Het dorp is de hele dag van de buitenwereld afgesloten.

Verzekeraar Achmea viert met de conventie zijn 200-jarig bestaan. Gedurende de hele dag wordt op verschillende locaties in het dorp gesproken over onderwerpen als gezondheidszorg, pensioen, veiligheid en arbeidsparticipatie.

Het dorp werd door Achmea als locatie gekozen omdat de voorloper van de verzekeraar er in 1811 werd opgericht. Boeren spraken toen af zich gezamenlijk tegen brand te verzekeren.

Vanwege het hoge bezoek gelden in het dorp, dat minder dan zevenhonderd inwoners heeft, strenge veiligheidsmaatregelen en is een noodverordening van kracht. Er worden ruim tweeduizend gasten verwacht.

Naast Clinton spreken onder anderen voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema, oud-schaatser Erben Wennemars en schrijver Geert Mak op de conventie. De conventie begon om 10.30 uur. De toespraak van Clinton staat gepland om 17.00 uur.

Op Twitter is het al bijna de hele dag 1 van de Trending Topics in Nederland. Zo is uit te maken uit Twirus

Related post



Geen opmerkingen:

Een reactie posten